Pērkot olas veikalā vai atrodot tās ledusskapī ar nesaprotamu ražošanas datumu, ir svarīgi pārbaudīt to svaigumu pirms lietošanas ēdienos.
Atšķirībā no citiem pārtikas produktiem, tas var būt sarežģīti attiecībā uz olām. Šajā rakstā mēs pastāstīsim par veidu, kas palīdz noteikt, vai vistas ola ir svaiga.
Ja uz vistas olu čaumalas marķējums ir izdzisis vai tā nemaz nav, tad nav ieteicams izmantot olas ēdiena gatavošanai.
Lasi arī: Meitene brīnumainā kārtā izglābās, dodoties strādāt uz citu valsti, lai nopelnītu naudu dēlam un mātes operācijai
Visticamāk, tās jau sen vajadzēja izmest. Ja jūs tomēr izmantojat beigu termiņa produktus, tas var negatīvi ietekmēt jūsu veselību.
Olu glabāšanas laiks
Veselīgās un diētiskās īpašības olām saglabājas tikai pirmajā nedēļā pēc to savākšanas. Pēc tam tās var uzglabāt ledusskapī aptuveni 3-4 nedēļas. Ja olas ir tikušas uzglabātas ilgāk, to lietošana var būt bīstama veselībai.
Kā pārbaudīt olu svaigumu
Ņemiet dziļu un plašu trauku un piepildiet to ar aukstu ūdeni. Ielieciet katru olu pa vienai traukā un novērojiet tās uzvedību ūdenī.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu, kas jādara tālāk +VIDEO
Tevi noteikti interesēs
- Rīgas lielveikala kasiere atklāja, kurus 12 produktus pati nepērk un arī neiesaki citiem
- Šie salāti ar bietēm ir daudz garšīgāki nekā tradicionālā mums visiem zināmā siļķe kažokā
- 17. oktobrī sāksies kaut kas tāds, kas nav noticis kopš 1878. gada: sinoptiķi ir pastāstījuši, no kā mums jāuzmanās
- Vīrietis bez atlīdzības atjaunoja vecās kundzes pussabrukošu māju; galarezultāts ir izcils, bet viņas reakcija – neatkārtojama
- “Man vajag ļoti lielu drosmi…”: dziedātāja Samanta Tīna paziņo par jaunumiem (+ VIDEO)
- Es vairs nevāru un necepu pelmeņus, jo gatavoju tos pēc vecmāmiņas receptes – īpašie pelmeņi pannā